skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój biały chleb na kawałki tego samego rozmiaru. Możesz użyć już pokrojonego chleba, a jeszcze lepszy jest specjalny kwadratowy chleb tostowy.
2. Kiełbasę pokroić w plasterki lub plasterki o dowolnym kształcie. Możesz wziąć dowolną kiełbasę według własnych upodobań.
3. Ser śmietankowy również pokroić w plastry. Możesz użyć dowolnego innego sera według własnych upodobań, ale najlepsza jest odmiana, która topi się szybciej w wysokiej temperaturze.
4. Opłucz pomidora i pory pod bieżącą zimną wodą. Następnie pokrój pomidora w cienkie plasterki. A pory zmielić na dowolny kształt, ale & nbsp; bardzo drobno.
5. Rozbij jaja kurze do małej miski lub głębokiego talerza. Ubij je ręczną trzepaczką. Następnie musisz dodać trochę mleka, aby uzyskać bardziej płynną konsystencję. I ponownie dokładnie ubij całą mieszankę mleczno-jajeczną trzepaczką. Dopraw solą i czarnym pieprzem według własnych upodobań. Ilość soli będzie zależeć od rodzaju szynki i sera, które zostaną użyte do kanapki. W razie potrzeby możesz dodać więcej przypraw.
6. Uformuj kanapkę. Aby to zrobić, włóż jedną z kromek chleba. Na wierzchu ułożyć plastry kiełbasy, plasterek pomidora, posypać porem i dodać ser. Przykryj kanapkę drugą kromką chleba na wierzchu i mocno ubij, jakby uszczelniając zawartość.
7. Umieść patelnię na kuchence i podgrzej. Następnie roztop masło.
8. Mocno ściskając, aby nadzienie nie wypadło, zanurz uformowaną kanapkę w mieszance mleczno-jajecznej po obu stronach. A następnie umieść na patelni ze stopionym masłem. Smażyć grzanki z jednej strony na średnim ogniu. A następnie delikatnie odwróć na drugą stronę i smaż również na złoty kolor.
gotowe grzanki z kiełbasą i jajkiem najlepiej podawać na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g