grzanki z kiełbasą i jajkiem

na pewno pokochasz te kanapki! Grzanki z kiełbasą i jajkiem to niezwykle proste i łatwe do zrobienia szybkie gorące śniadanie. To danie jest również idealne jako szybka przekąska lub jako dodatek do głównego. Przygotowuje się bardzo szybko, a wynik zadowoli wszystkich członków rodziny.
Irene-LimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 45 % 20 g
węglowodany 34 % 15 g
249 kcal
IG: 13 / 87 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Pokrój biały chleb na kawałki tego samego rozmiaru. Możesz użyć już pokrojonego chleba, a jeszcze lepszy jest specjalny kwadratowy chleb tostowy.

2. Kiełbasę pokroić w plasterki lub plasterki o dowolnym kształcie. Możesz wziąć dowolną kiełbasę według własnych upodobań.

3. Ser śmietankowy również pokroić w plastry. Możesz użyć dowolnego innego sera według własnych upodobań, ale najlepsza jest odmiana, która topi się szybciej w wysokiej temperaturze.

4. Opłucz pomidora i pory pod bieżącą zimną wodą. Następnie pokrój pomidora w cienkie plasterki. A pory zmielić na dowolny kształt, ale & nbsp; bardzo drobno.

5. Rozbij jaja kurze do małej miski lub głębokiego talerza. Ubij je ręczną trzepaczką. Następnie musisz dodać trochę mleka, aby uzyskać bardziej płynną konsystencję. I ponownie dokładnie ubij całą mieszankę mleczno-jajeczną trzepaczką. Dopraw solą i czarnym pieprzem według własnych upodobań. Ilość soli będzie zależeć od rodzaju szynki i sera, które zostaną użyte do kanapki. W razie potrzeby możesz dodać więcej przypraw.

6. Uformuj kanapkę. Aby to zrobić, włóż jedną z kromek chleba. Na wierzchu ułożyć plastry kiełbasy, plasterek pomidora, posypać porem i dodać ser. Przykryj kanapkę drugą kromką chleba na wierzchu i mocno ubij, jakby uszczelniając zawartość.

7. Umieść patelnię na kuchence i podgrzej. Następnie roztop masło.

8. Mocno ściskając, aby nadzienie nie wypadło, zanurz uformowaną kanapkę w mieszance mleczno-jajecznej po obu stronach. A następnie umieść na patelni ze stopionym masłem. Smażyć grzanki z jednej strony na średnim ogniu. A następnie delikatnie odwróć na drugą stronę i smaż również na złoty kolor.

gotowe grzanki z kiełbasą i jajkiem najlepiej podawać na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy