grillowany schab bez marynowania

schab bez marynowania jest przygotowywany łatwiej niż Kebab. W tym przepisie proponuję ugotować schab na grillu bez marynowania. Schab to część wieprzowa tuszy, w której oprócz mięsa znajdują się żebra, część kręgosłupa i smalec. Korzyści z polędwicy wieprzowej wynikają z faktu, że jest ona bardzo łatwo przyswajalna w organizmie. Ponadto skład tego mięsa obejmuje witaminy z grupy B, które są ważne dla normalnej aktywności układu nerwowego i metabolizmu.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 23 g
tłuszcze 51 % 24 g
węglowodany 0 % 0 g
316 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Wybierz mięso świeże, Nie miękkie. Opłucz mięso pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel świeży i czysty schab na jednolite steki (w naszym przypadku okazało się, że 5 sztuk).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj składniki sosu w wygodnej misce, dodaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj. jeśli nie masz własnego domu, ale Domek letniskowy, taki jak nasz, wlej sos do wygodnego do transportu naczynia i nie zapomnij wziąć silikonowej szczotki, którą smarujemy steki podczas ich gotowania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Schab gotujemy na grillu i ruszcie. Węgle przygotowujemy z drewna drzew owocowych, można z drewna dębowego, brzozowego i olchowego. Po wypaleniu drewna układamy steki równomiernie na ruszcie. Ruszt umieszczamy na grillu, aby wygodnie było go obrócić podczas gotowania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas całego procesu smażenia dokładnie posmaruj mięso sosem silikonową szczotką po obu stronach, aż do całkowitego ugotowania. Czas pieczenia zależy od grubości i jakości pokrojonych steków.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego i wspaniałego czasu!

W końcu nadeszła wiosna i wielu letnich mieszkańców, zmęczonych swoim mieszkaniem, rzuciło się na naturę. Na łonie natury nie tylko dobrze się pracuje, ale także dobrze odpoczywa po ciężkim dniu pracy. Pierwszy dzień pracy zawsze kończymy gotowaniem potraw na grillu. Na grillu możesz gotować nie tylko kebaby, ale także warzywa, kiełbaski, owoce, ryby - wszystko, co lubisz. Zwykle do gotowania potraw na grillu mięso jest wstępnie marynowane, ale dziś chcę zaoferować przepis na gotowanie schabu wieprzowego na grillu bez wstępnego marynowania. Mięso okazuje się bardzo smaczne i niezwykle delikatne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Schab wędzony na surowo - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g

Podobne przepisy