amerykańska jajecznica z boczkiem

pyszne, obfite i aromatyczne śniadanie. Bardzo apetyczne! Amerykańska jajecznica z bekonem to pyszna opcja śniadaniowa, która nie zawiera węglowodanów i glutenu. Jest mało prawdopodobne, że takie jedzenie można nazwać Super przydatnym, ale czasami możesz sobie pozwolić na przygotowanie tego aromatycznego dania. Ponadto pomoże, jeśli rano jest mało czasu ,a śniadanie (i pyszne śniadanie!) chcieć.
Madlenka=◙☼Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 0 % 0 g
254 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

tylko cztery składniki i pyszne śniadanie gotowe! Więc zacznijmy...

podgrzej patelnię na średnim ogniu. Kiedy jest gorący, połóż na nim plasterki boczku. Smaż boczek przez kilka minut bez obracania. Sygnałem, że plastry należy odwrócić, będzie fakt, że gdy patelnia jest przechylona, plastry boczku zaczynają się poruszać. Odwróć boczek na drugą stronę, kontynuuj smażenie, kierując się tą samą zasadą. Następnie smaż boczek do miękkości, obracając z jednej strony na drugą. Brzegi boczku staną się pięknie faliste i apetycznie chrupiące.

podczas usuwania boczku na płaskim talerzu i powrotu patelni z roztopionym tłuszczem do pieca. Jeśli jest za dużo tłuszczu, spuść nadmiar (można go użyć do przygotowania innych potraw i przechowywać w lodówce). A do smażenia jajecznicy potrzebujemy tylko nie więcej niż łyżki stopionego tłuszczu.

jajka, wcześniej dobrze umyte i wytarte do sucha ręcznikiem papierowym, rozbite na filiżankę. Robimy to na przemian. Najpierw ostrożnie rozbij jedno jajko do kubka, a następnie powoli i ostrożnie, aby żółtko pozostało nienaruszone, wlej je na rozgrzaną patelnię. Powtórz to samo z drugim jajkiem. Smażyć jajka do miękkości. Stopień wysmażenia żółtek wybieramy według własnego gustu. Im dłużej smażymy, tym twardsze będzie żółtko.

w procesie posyp jajka solą i aromatycznym czarnym pieprzem. Pod koniec gotowania zwracamy boczek na patelnię, aby znów był gorący. Podawaj jajecznicę z boczkiem do stołu, aż ostygnie - z upałem i upałem!

pyszne śniadania i inspiracje!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy