Roladki z kurczaka z serem i nadzieniem na patelni

niedrogie, ale bardzo smaczne i apetyczne danie! Roladki z kurczaka z serem i nadzieniem na patelni są przygotowywane bardzo prosto i szybko. Nadzienie można zmieniać według własnego gustu i wyobraźni. Na przykład marynaty zastąpić ananasem. Zachwyć wszystkich delikatną i satysfakcjonującą przekąską na świąteczny stół!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 14 % 3 g
140 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z kurczakiem z serem i nadzieniem na patelni? Przygotowujemy produkty do przygotowania przystawki mięsnej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pierś kurczaka ostrym nożem na równe porcje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bij każdy kawałek kurczaka młotkiem, pieprz, sól i dodaj curry do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ser w cienkie plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ogórki na cienkie Tworzywa sztuczne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włącz piec i podgrzej patelnię olejem roślinnym. Prostujemy kawałki piersi i zaczynamy formować bułki, szczelnie owijając plastik ogórka i sera w każdy kawałek kurczaka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po zrolowaniu bułek w bułce tartej i mące, włóż je na patelnię.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smażyć bułki z każdej strony na złoty kolor przez około dziesięć minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ugotowane bułki układamy na talerzu z liśćmi sałaty, dodajemy zielony groszek, suszone pomidory i podajemy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Świąteczna przekąska mięsna na świątecznym stole jest gotowa!

świąteczna przekąska mięsna, która jest przygotowywana w kilka minut i spożywana w kilka sekund! Można go podawać jako niezależne gorące danie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy