piersi z kurczaka w kremowym sosie musztardowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na świąteczne danie przygotuj sos i dodaj 1 stół do ziaren musztardy. l. ocet balsamiczny, 1 stół. l. sos sojowy, 3 ząbki czosnku i wymieszać. Rozłóż musztardę w misce, dodaj 1 stół. l. miodu, 350 gr. śmietana, czarny pieprz, sól do smaku i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 2:
Rozłóż piersi z kurczaka na patelni rozgrzanej olejem roślinnym i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3:
Wlej gotowy sos na patelnię do kurczaka i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Krok 4:
Wyjmujemy gotowe danie z piekarnika po 25 minutach i rozprowadzamy na naczyniu. Gotowanie jest proste, gotowanie jest pyszne, wspólne gotowanie gorącej przekąski na świątecznym stole!
piersi z kurczaka w kremowym sosie, które gotują się szybko i są spożywane jeszcze szybciej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g