ciasto waflowe w cieście z nadzieniem mięsnym

przestoje i szybki przepis na przystawkę z ciasta waflowego z mięsem mielonym.
kulinarochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 15 % 10 g
węglowodany 75 % 49 g
310 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Gotowanie mięsa mielonego według własnych upodobań.

2. Na krążku Waflowym rozłóż ugotowane mięso mielone cienką warstwą i przykryj drugim krążkiem Waflowym. Robimy to ze wszystkimi okręgami gofrowymi (w moim przypadku było ich 7, więc przeciąłem Ostatnie koło na pół)

3. Odstawiamy nasze ciasta waflowe na dosłownie 5 minut, aby stały się miękkie od mięsa mielonego.

4. W międzyczasie przygotuj ciasto: ubij 2 jajka ze szczyptą soli.

5. Gdy ciasta stały się miękkie, układaj je w paski porcjowane wygodne do smażenia i dalszego spożycia.

6. Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej go. Zanurz każdy pasek w cieście i smaż na średnim ogniu przez około 3 minuty z każdej strony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy