ciasto waflowe w cieście z nadzieniem mięsnym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Gotowanie mięsa mielonego według własnych upodobań.
2. Na krążku Waflowym rozłóż ugotowane mięso mielone cienką warstwą i przykryj drugim krążkiem Waflowym. Robimy to ze wszystkimi okręgami gofrowymi (w moim przypadku było ich 7, więc przeciąłem Ostatnie koło na pół)
3. Odstawiamy nasze ciasta waflowe na dosłownie 5 minut, aby stały się miękkie od mięsa mielonego.
4. W międzyczasie przygotuj ciasto: ubij 2 jajka ze szczyptą soli.
5. Gdy ciasta stały się miękkie, układaj je w paski porcjowane wygodne do smażenia i dalszego spożycia.
6. Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej go. Zanurz każdy pasek w cieście i smaż na średnim ogniu przez około 3 minuty z każdej strony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g