skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania placków ziemniaczanych.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i rozłóż na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i podsmaż. Pokrój filet z kurczaka w kostkę i dodaj do cebuli.
Krok 3:
Smaż przez 10 minut dobrze mieszając, dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 4:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce.
Krok 5:
Wyciśnij nadmiar płynu z startych ziemniaków.
Krok 6:
Rozbij 2 jaja kurze na ziemniaki.
Krok 7:
Dodaj 2 stół.l. mąka, 2 ząbki wyciśniętego czosnku, sól i pieprz.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 9:
Zetrzyj na drobnej tarce twardy ser.
Krok 10:
Szynkę kroimy w kostkę na drugi rodzaj nadzienia.
Krok 11:
Posiekaj koperek i pietruszkę.
Krok 12:
Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej piec. Rozłóż masę ziemniaczaną równomierną, nie cienką warstwą na gorącej patelni.
Krok 13:
Dobrze usmaż z obu stron.
Krok 14:
Dodaj majonez do połowy naszej placka ziemniaczanego.
Krok 15:
Rozłóż szynkę lub kurczaka, starty ser i zioła na majonezie.
Krok 16:
Złóż placek ziemniaczany na pół i rozłóż na talerzu.
Krok 17:
Gotowanie proste, gotowanie pyszne, wspólne gotowanie na rodzinny obiad!
placki ziemniaczane z nadzieniem! Przygotowujemy szybki, prosty i pyszny rodzinny obiad!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g