placki ziemniaczane z nadzieniem mięsnym

Prosty i szybki przepis na pyszne placki ziemniaczane na rodzinny obiad. Oryginalny przepis na dość łatwe do przygotowania placki ziemniaczane z pysznym nadzieniem na patelni!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 43 % 12 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania placków ziemniaczanych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę i rozłóż na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i podsmaż. Pokrój filet z kurczaka w kostkę i dodaj do cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż przez 10 minut dobrze mieszając, dodaj sól i pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyciśnij nadmiar płynu z startych ziemniaków.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbij 2 jaja kurze na ziemniaki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj 2 stół.l. mąka, 2 ząbki wyciśniętego czosnku, sól i pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj na drobnej tarce twardy ser.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Szynkę kroimy w kostkę na drugi rodzaj nadzienia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posiekaj koperek i pietruszkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej piec. Rozłóż masę ziemniaczaną równomierną, nie cienką warstwą na gorącej patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze usmaż z obu stron.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj majonez do połowy naszej placka ziemniaczanego.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż szynkę lub kurczaka, starty ser i zioła na majonezie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Złóż placek ziemniaczany na pół i rozłóż na talerzu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie proste, gotowanie pyszne, wspólne gotowanie na rodzinny obiad!

placki ziemniaczane z nadzieniem! Przygotowujemy szybki, prosty i pyszny rodzinny obiad!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy