Zupa gulaszowa w powolnej kuchence

gęsta i bogata zupa z pikantną nutą. Pyszne i satysfakcjonujące! Zupa gulaszowa w powolnej kuchence jest bardzo prosta do przygotowania-minimum przygotowania, a następnie poczekaj tylko na sygnał końcowy. Zupa okazuje się bardzo gęsta, bogata i satysfakcjonująca - z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Doskonała opcja ocieplenia na chłodne pory roku. Chili dodaje pikantnej nuty, jeśli nie chcesz pikantnego-możesz się bez niego obejść.
arsikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 16 % 3 g
110 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

na początek przygotujmy produkty:

- obierz cebulę i drobno posiekaj,

- por myjemy i kroimy w krążki,

- myjemy paprykę i chili, suszymy ręcznikiem papierowym, kroimy na połówki, wycinamy szypułki, obieramy paprykę z nasion, a następnie drobno kroimy przygotowane warzywa,

- umyj pomidory, osusz, usuń skórki, a następnie drobno posiekaj,

- obierz czosnek i posiekaj go na drobnej tarce,

- myjemy mięso, po czym usuwamy z niego nadmiar wilgoci ręcznikami papierowymi, a następnie kroimy mięso na małe kawałki (należy je pokroić w poprzek włókien).

teraz możesz zacząć gotować:

1. Włącz Multicooker, wybierz tryb "smażenie" ("Multipowar"), wlej olej roślinny (połowę) do miski. Gdy trochę się rozgrzeje, włóż posiekaną cebulę i Por do miski, smaż, aż stanie się przezroczysta (5-6 minut).

2. Dodaj przygotowaną paprykę i chili do miski, rozłóż tam pomidora, gotuj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.

3. Włóż posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy do miski, wlej paprykę, wszystko dobrze wymieszaj. Smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty, a następnie włóż zawartość miski do miski.

4. Wlej pozostały olej do miski, podgrzej go w trybie "smażenia" ("Multipovar") i rozłóż pokrojone mięso. Ciągle mieszamy, smażymy mięso na jasnobrązową skórkę. Następnie wlej mąkę i smaż wszystko razem przez kolejne pół minuty, mieszając.

5. W misce do mięsa rozprowadzamy smażone warzywa z miski, wlewamy wodę (bulion), wlewamy sól i włączamy tryb "duszenie", czas to 2,5 godziny.

6. Siekamy warzywa, które najpierw należy umyć i osuszyć serwetkami.

gotową zupę gulaszową podajemy na gorąco, dekorując ją posiekanymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy