skład / składniki
metoda gotowania
na początek przygotujmy produkty:
- obierz cebulę i drobno posiekaj,
- por myjemy i kroimy w krążki,
- myjemy paprykę i chili, suszymy ręcznikiem papierowym, kroimy na połówki, wycinamy szypułki, obieramy paprykę z nasion, a następnie drobno kroimy przygotowane warzywa,
- umyj pomidory, osusz, usuń skórki, a następnie drobno posiekaj,
- obierz czosnek i posiekaj go na drobnej tarce,
- myjemy mięso, po czym usuwamy z niego nadmiar wilgoci ręcznikami papierowymi, a następnie kroimy mięso na małe kawałki (należy je pokroić w poprzek włókien).
teraz możesz zacząć gotować:
1. Włącz Multicooker, wybierz tryb "smażenie" ("Multipowar"), wlej olej roślinny (połowę) do miski. Gdy trochę się rozgrzeje, włóż posiekaną cebulę i Por do miski, smaż, aż stanie się przezroczysta (5-6 minut).
2. Dodaj przygotowaną paprykę i chili do miski, rozłóż tam pomidora, gotuj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
3. Włóż posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy do miski, wlej paprykę, wszystko dobrze wymieszaj. Smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty, a następnie włóż zawartość miski do miski.
4. Wlej pozostały olej do miski, podgrzej go w trybie "smażenia" ("Multipovar") i rozłóż pokrojone mięso. Ciągle mieszamy, smażymy mięso na jasnobrązową skórkę. Następnie wlej mąkę i smaż wszystko razem przez kolejne pół minuty, mieszając.
5. W misce do mięsa rozprowadzamy smażone warzywa z miski, wlewamy wodę (bulion), wlewamy sól i włączamy tryb "duszenie", czas to 2,5 godziny.
6. Siekamy warzywa, które najpierw należy umyć i osuszyć serwetkami.
gotową zupę gulaszową podajemy na gorąco, dekorując ją posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g