kanapki z rybą maślaną

świetna przekąska! Gotuj dla krewnych z miłością! Kanapki z rybą maślaną to nie tylko kanapki! Czują wyrafinowanie i urok. A wszystko dzięki niezwykłemu podejściu do przygotowania tak prostego dania. Tak więc filety rybne są najpierw przyprawiane przyprawami, a następnie panierowane w mące i smażone w głębokim tłuszczu. Do głębokiego smażenia należy wybrać mało rafinowane: odpowiednia jest oliwka, słonecznik, kukurydza. Kanapka jest obficie wzbogacona pysznym sosem na bazie domowego majonezu(można kupić). I dopełnia gamę smakową świeżego szpinaku.
eleneAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 74 % 51 g
węglowodany 16 % 11 g
518 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Wlej suche zioła do moździerza, potrzyj tłuczkiem. Jest to konieczne, aby mieszanka stała się bardziej aromatyczna. Skład ziół może być dowolny, do smaku.

2. Pokrój filet z maślanej ryby w paski o szerokości około półtora do dwóch centymetrów.

3. Przygotowane paski ryby posypujemy posiekanymi suchymi ziołami i mielonym pieprzem cayenne, solą do smaku.

4. Wlej mąkę do miski. Panierujemy w nim kawałki ryby. Posyp panierkę czarnym pieprzem.

5. Wlej olej roślinny do żeliwnego kotła lub do małej patelni z grubym dnem. Wysyłamy do ognia.

6. Rozłóż rybę w dobrze rozgrzanym oleju roślinnym. Smażyć, aż powstanie piękna złota skorupa.

7. Ryby wyjmujemy z głębokiego smażenia łyżką cedzakową lub szczypcami kuchennymi. Rozłóż na ręczniku papierowym, pozwól, aby nadmiar oleju wchłonął się.

8. Przygotuj sos. Rozłóż majonez w misce. Kapary siekamy nożem: po prostu kładziemy je na desce do krojenia i losowo miażdżymy nożem. Powstałą masę rozprowadzamy w misce z majonezem.

9. Filet z sardeli siekamy nożem, kładziemy ślad za kaparami. Pokrój korniszon tak mały, jak to możliwe, włóż do sosu.

10. Umyj kolendrę, osusz ręcznikami papierowymi. Następnie posiekaj nożem, włóż do miski do pozostałych składników. Dokładnie wymieszaj sos.

11. Na kromce chleba układamy umyty i wysuszony szpinak, następnie kawałki maślanej ryby i zalewamy całość przygotowanym sosem. Kanapkę przykrywamy drugą kromką chleba.

jedz z przyjemnością! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Korniszony - 28   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Ryba maślana - 112   kcal/100g

Podobne przepisy