kurczak z marynowanym imbirem

obfita i witaminowa sałatka! Koniecznie spróbuj! Kurczak z marynowanym imbirem to świetny duet na pikantną sałatkę. Do gotowania najbardziej odpowiednia jest pierś z kurczaka, możesz również wziąć filet. Liście sałaty można również wybrać kierując się preferencjami smakowymi, ale Romain pasuje tutaj idealnie. Sos sam w sobie może wydawać się szorstki z powodu octu, ale sałatka jest świetna. Chociaż w razie potrzeby możesz zmniejszyć ilość octu do smaku. Olej sezamowy w tym przepisie jest niezbędny, nadaje potrawie szczególny urok.
Lady A.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 25 % 6 g
145 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Najpierw przygotujemy stację benzynową. Wlej olej sezamowy i ocet ryżowy do miski blendera. Tutaj wlej sos sojowy, a także dodaj niewielką ilość mielonego imbiru.

2. Obierz czerwoną cebulę sałatkową. Pokrój cebulę na kilka części i wyślij do miski blendera do płynnych składników.

3. Na tym etapie dodaj płynny miód, trochę musztardy, pieprz do smaku. Przepis wykorzystuje czerwony pieprz mielony, w razie potrzeby możesz wziąć czarny.

4. Zmiel wszystkie składniki na średniej mocy blendera przez 2-3 minuty. Dressing powinien być całkowicie jednorodny, bez jednego kawałka cebuli.

5. Pierś z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Lekko smażyć kurczaka na patelni grillowej, a następnie posolić i zapakować w folię.

6. Wysyłamy do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W folii mięso nie zarumieni się, pozostanie jasne i soczyste.

7. Podczas pieczenia piersi nie marnujemy czasu. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.

8. Umyj liście sałaty rzymskiej, pozwól jej wyschnąć. Moja kolendra jest również suszona. Drobno zmiel kolendrę ostrym nożem. I arbitralnie rozdzieramy liście sałaty rękami.

9. Wyjmij kurczaka z piekarnika, pozwól mu trochę ostygnąć. Następnie pokrój na kawałki.Włóż pierś do miski, zalej wcześniej przygotowanym dressingiem. Pozostaw na 5 minut.

10. Rozłóż liście sałaty, kolendrę i cebulę na półmisku, rozłóż kurczaka i marynowany imbir na wierzchu. Podlewamy dressingiem, posypujemy sezamem.

podawaj natychmiast po ugotowaniu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Marynowany imbir - 51   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy