skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw przygotujemy stację benzynową. Wlej olej sezamowy i ocet ryżowy do miski blendera. Tutaj wlej sos sojowy, a także dodaj niewielką ilość mielonego imbiru.
2. Obierz czerwoną cebulę sałatkową. Pokrój cebulę na kilka części i wyślij do miski blendera do płynnych składników.
3. Na tym etapie dodaj płynny miód, trochę musztardy, pieprz do smaku. Przepis wykorzystuje czerwony pieprz mielony, w razie potrzeby możesz wziąć czarny.
4. Zmiel wszystkie składniki na średniej mocy blendera przez 2-3 minuty. Dressing powinien być całkowicie jednorodny, bez jednego kawałka cebuli.
5. Pierś z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Lekko smażyć kurczaka na patelni grillowej, a następnie posolić i zapakować w folię.
6. Wysyłamy do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W folii mięso nie zarumieni się, pozostanie jasne i soczyste.
7. Podczas pieczenia piersi nie marnujemy czasu. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.
8. Umyj liście sałaty rzymskiej, pozwól jej wyschnąć. Moja kolendra jest również suszona. Drobno zmiel kolendrę ostrym nożem. I arbitralnie rozdzieramy liście sałaty rękami.
9. Wyjmij kurczaka z piekarnika, pozwól mu trochę ostygnąć. Następnie pokrój na kawałki.Włóż pierś do miski, zalej wcześniej przygotowanym dressingiem. Pozostaw na 5 minut.
10. Rozłóż liście sałaty, kolendrę i cebulę na półmisku, rozłóż kurczaka i marynowany imbir na wierzchu. Podlewamy dressingiem, posypujemy sezamem.
podawaj natychmiast po ugotowaniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Marynowany imbir - 51 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g