skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagnieść ciasto z mąki, skrobi i wody. Włóż do torby. Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Gotuj mięso mielone. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Posiekaj zielenie. Dodaj przyprawy do smaku! Kochamy ostre! Mięso mielone powinno być płynne, aby można je było rozsmarować na cieście! Do nadzienia nadają się również ziemniaki z serem i ziołami lub gotowana i skręcona wątroba, kurczak z grzybami itp.
Krok 3:
Ta liczba testów jest podzielona na 8 części. Z jednego kawałka rozwałkuj cienką przezroczystą warstwę. Z góry wykonaj cięcie do środka formacji. Rozsmaruj mięso mielone na trzech częściach cienką warstwą.
Krok 4:
1 krok, przyklej krawędzie!
Krok 5:
2 Krok, przyklej krawędzie!
Krok 6:
3 krok, przyklej krawędzie! I ostrożnie chodź wałkiem do ciasta!
Krok 7:
Podgrzej patelnię, posmaruj olejem roślinnym (możesz również na suchej patelni) i zrumień z obu stron! Następnie zmniejsz ogień!!! Wlej kilka łyżek. l. Woda i przykryj pokrywką przez 2-3 minuty. Trzymam 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na talerz! I powtarzamy procedurę z resztą ciasta i szarfy! Wszystkie ciasta układamy w stos! Podawałam każdą porcję!
pyszne tortille! Wypełnienie dowolne! Przygotowuje się szybko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g