makaron z cukinii
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cukinię umyć, przyciąć z obu stron, przeciąć na pół. Za pomocą noża do obierania Ustaw makaron z cukinii. Pokrój marchewki w paski
Krok 2:
Dobrze podgrzej patelnię olejem roślinnym. Rozłóż cały makaron z cukinii. Po około półtorej minucie wymieszaj. Ułóż marchewki na wierzchu. Poczekaj kolejne półtorej minuty i wymieszaj. Po około minucie sól, pieprz, dodaj posiekany czosnek i zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g