makaron z cukinii

młoda cukinia w 10 minut. Uważam, że ten przepis z cukinii jest najbardziej udany. Łączy w sobie prawdziwy smak, szybkość gotowania i design.
AwlsonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cukinię umyć, przyciąć z obu stron, przeciąć na pół. Za pomocą noża do obierania Ustaw makaron z cukinii. Pokrój marchewki w paski

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze podgrzej patelnię olejem roślinnym. Rozłóż cały makaron z cukinii. Po około półtorej minucie wymieszaj. Ułóż marchewki na wierzchu. Poczekaj kolejne półtorej minuty i wymieszaj. Po około minucie sól, pieprz, dodaj posiekany czosnek i zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy