Cietrzew w powolnej kuchence

pyszne i proste w gotowaniu - duszony cietrzew w powolnej kuchence! Bardzo smaczne i delikatne mięso cietrzewia w sosie śmietanowym. Nikt nie pozostanie obojętny na takie danie, domowi na pewno się spodoba. Przygotowanie jest proste i szybkie-wynik jest po prostu niesamowity!
SashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 60 % 24 g
węglowodany 3 % 1 g
282 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Myjemy tuszę cietrzewia, suszymy i kroimy na pół.
2. Potrzyj cietrzew solą, przyprawami. Włącz Multicooker, ustaw tryb smażenia, wlej olej roślinny i smaż cietrzew z obu stron, aż będzie złoty.
3. Po usmażeniu wlej śmietanę i przełącz Multicooker w tryb duszenia. Mięso gotujemy z jednej strony przez dwadzieścia minut, następnie otwieramy powolną kuchenkę, obracamy cietrzew na drugą stronę i gotujemy przez kolejne dziesięć minut. Pod koniec gotowania przenieś cietrzew na talerz i podawaj ze świeżymi ziołami i warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Jarząbek - 254   kcal/100g

Podobne przepisy