Cietrzew w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy tuszę cietrzewia, suszymy i kroimy na pół.
2. Potrzyj cietrzew solą, przyprawami. Włącz Multicooker, ustaw tryb smażenia, wlej olej roślinny i smaż cietrzew z obu stron, aż będzie złoty.
3. Po usmażeniu wlej śmietanę i przełącz Multicooker w tryb duszenia. Mięso gotujemy z jednej strony przez dwadzieścia minut, następnie otwieramy powolną kuchenkę, obracamy cietrzew na drugą stronę i gotujemy przez kolejne dziesięć minut. Pod koniec gotowania przenieś cietrzew na talerz i podawaj ze świeżymi ziołami i warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Jarząbek - 254 kcal/100g