Jarząb duszony w śmietanie
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Myj cietrzewia, a przed pieczeniem tusze należy wysuszyć. Pokrój na porcje.
2. Na rozgrzanej patelni wlej olej roślinny. Smażyć cietrzew ze wszystkich stron na złoty kolor.
3. Teraz mięso należy posolić, pieprzyć, doprawić suszonym czosnkiem. Wlać śmietanę i dusić cietrzew pod zamkniętą pokrywką na małym ogniu przez godzinę. Posyp świeżymi posiekanymi ziołami i podawaj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Jarząbek - 254 kcal/100g