skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej olej roślinny na patelnię z grubym dnem. Rozłóż cebulę i smaż na złoty kolor. Następnie dodaj kapustę, tutaj do wyboru możesz wziąć świeżą lub kiszoną. Dodaj do cebuli i gotuj na wolnym ogniu, aż kapusta będzie gotowa. Zdejmij patelnię z ognia, pozwól kapuście trochę ostygnąć.
2. Wlej wodę do głębokiego naczynia i wlej sól, mieszaj, aż się rozpuści. Wlej olej słonecznikowy i dodaj mąkę. Ciasto zostawiamy na stole, gdzieś na 30 minut.
3. Podziel ciasto na 8 części i rozwałkuj każdą grudkę ciasta bardzo cienko. Powierzchnia, na której toczymy, jest smarowana olejem roślinnym.
4. Rozłóż nadzienie na rozwałkowanym cieście i rozprowadź. Najpierw zwijamy się w rolkę, a następnie w spiralę.
5. Gotuj w piekarniku na średnim ogniu przez około 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g