puree z groszku z wieprzowiną

obfity obiad jest bardzo łatwy do zrobienia! Gotuj z miłością! Zauważyłem, że jeśli gotujesz w dobrym nastroju, wszystko okazuje się tak smaczne, że nie można tego przekazać słowami. Gotowałem dziś puree z groszku z mięsem, które gotuję nie po raz pierwszy, ale dziś okazało się po prostu wyjątkowe! Nie mogłem zostawić tego faktu niezauważonego, dzielę się przepisem i pozytywem) wszystkiego dobrego dla ciebie!
asaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 15 g
tłuszcze 24 % 12 g
węglowodany 47 % 24 g
267 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 40 min

1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki.

2. Obierz marchewki i cebulę, umyj. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki.

3. Włóż mięso do miski multicookera, wlej olej roślinny, smaż przez 10 minut.

4. Dodaj warzywa do mięsa i smaż przez kolejne 10 minut.

5. Groszek myjemy, wkładamy do miski multicookera, zalewamy wodą (wodę należy wlać tak, aby przykryła zawartość o 1,5 cm), dodajemy sól, zioła i paprykę.

6. Wybierz tryb "duszenie" i czas gotowania 60 minut. Jeśli w tym czasie groszek nie miał czasu na gotowanie, możesz kontynuować gotowanie w tym samym trybie do pożądanego rezultatu lub pozostawić puree na "podgrzaniu" i pozwolić mu trochę "dotrzeć". W mojej powolnej kuchence przez 60 minut wszystko gotuje się doskonale, więc nie używam dodatkowych trybów.

podawaj na stole w ciepłej formie, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal / 100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy