skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki.
2. Obierz marchewki i cebulę, umyj. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki.
3. Włóż mięso do miski multicookera, wlej olej roślinny, smaż przez 10 minut.
4. Dodaj warzywa do mięsa i smaż przez kolejne 10 minut.
5. Groszek myjemy, wkładamy do miski multicookera, zalewamy wodą (wodę należy wlać tak, aby przykryła zawartość o 1,5 cm), dodajemy sól, zioła i paprykę.
6. Wybierz tryb "duszenie" i czas gotowania 60 minut. Jeśli w tym czasie groszek nie miał czasu na gotowanie, możesz kontynuować gotowanie w tym samym trybie do pożądanego rezultatu lub pozostawić puree na "podgrzaniu" i pozwolić mu trochę "dotrzeć". W mojej powolnej kuchence przez 60 minut wszystko gotuje się doskonale, więc nie używam dodatkowych trybów.
podawaj na stole w ciepłej formie, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal / 100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g