Karahi Gosht (ostra jagnięcina)

narodowe danie, które zdecydowanie warto spróbować. Każdy z nas ma swoje własne proporcje przypraw do tego dania!Ale tak jak szef restauracji Gandara Seryozha Milyanchikov wykonuje to danie-to piosenka gór Pakistanu! Moskale, idź do Gandary-nie pożałujesz, warto!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 6 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 25 % 3 g
65 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dusić jagnięcinę z dodatkiem niewielkiej ilości wody, prawie do miękkości. Na patelni podgrzej olej roślinny i usmaż przyprawy (zira i imbir).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pomidory do własnego soku, smaż przez 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj resztę przypraw (kasuri meti, kolendra, słodka papryka, Gran Masala).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej połowę bulionu jagnięcego, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj pokrojoną jagnięcinę i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso się ugotuje. Dodaj masło.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlać pozostały bulion, wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż na talerzu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Udekoruj imbirem i kolendrą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj Karahi Gosht z gotowanym ryżem lub tortillami czosnkowymi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy