żeberka wieprzowe z winem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
jeśli masz cały kawałek żebra, pokrój na kawałki, po jednym żebrze.
zrób marynatę-wymieszaj sól, pieprz, olej roślinny i wino, zalej żeberka, posyp posiekanym czosnkiem na wierzchu i dobrze wymieszaj.
pozwól marynować przez 1,5-2 godziny.
na patelni rozgrzej trochę oleju roślinnego i ułóż żeberka. Smażyć pod przykryciem do miękkości. Możesz dodać trochę wody lub wina i zgasić.
zrób marynatę-wymieszaj sól, pieprz, olej roślinny i wino, zalej żeberka, posyp posiekanym czosnkiem na wierzchu i dobrze wymieszaj.
pozwól marynować przez 1,5-2 godziny.
na patelni rozgrzej trochę oleju roślinnego i ułóż żeberka. Smażyć pod przykryciem do miękkości. Możesz dodać trochę wody lub wina i zgasić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g