gulasz po chłopsku
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
smażyć posiekaną obraną cebulę na oleju roślinnym (a jeszcze smaczniej na maśle).
dodaj obraną i posiekaną paprykę.
po włożeniu posiekanego miąższu pomidora.
wymieszaj, lekko wszystko.
dodaj jajka, przytrzymaj przez minutę. Sól i wymieszaj. Przytrzymaj na małym ogniu pod pokrywką przez kolejne 5 minut. Posyp posiekanym koperkiem.
dodaj obraną i posiekaną paprykę.
po włożeniu posiekanego miąższu pomidora.
wymieszaj, lekko wszystko.
dodaj jajka, przytrzymaj przez minutę. Sól i wymieszaj. Przytrzymaj na małym ogniu pod pokrywką przez kolejne 5 minut. Posyp posiekanym koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g