gulasz po chłopsku

szybko! To danie może być rozpieszczane przez rodzinę na śniadanie, lunch i kolację. . Prostota i smak. Gulasz po chłopsku pamiętam z dzieciństwa, ulubione danie.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 42 % 5 g
59 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
smażyć posiekaną obraną cebulę na oleju roślinnym (a jeszcze smaczniej na maśle).
dodaj obraną i posiekaną paprykę.
po włożeniu posiekanego miąższu pomidora.
wymieszaj, lekko wszystko.
dodaj jajka, przytrzymaj przez minutę. Sól i wymieszaj. Przytrzymaj na małym ogniu pod pokrywką przez kolejne 5 minut. Posyp posiekanym koperkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy