skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ile jest przepisów na naleśniki. I na zwykłym mleku, z drożdżami i bez nich.Chcę powiedzieć, jak gotuję naleśniki na kwaśnym mleku. Spróbuj, jestem pewien, że ci się spodobają. Bierzemy jajka, cukier i sól. Ubij wszystko nie tylko na gładką masę, ale na pianę. Możesz mikserem, ale wolę trzepaczką. Jednak ugotowane ręcznie są znacznie smaczniejsze. Następnie dodaj przegotowaną wodę, tylko zimną. Przyszła kolej na olej roślinny i roztopiony krem, wlewamy go również do naszej masy. Jeszcze raz ubijamy. I dopiero teraz daj kwaśne mleko. Możesz oczywiście kefir, po prostu kup najgrubszy. Dodaj mąkę, ale nie całą na raz, ale partiami. Konsystencja powinna być płynna, ale niezbyt.Mniej więcej jak płynna śmietana. Dobrze rozgrzej patelnię, w przeciwnym razie naleśniki będą przylegać do dna, ponieważ smażymy je bez oleju. Nie będziemy go potrzebować, ponieważ jest w teście. Podawaj na gorąco na stole. Nadaje się do nich zarówno śmietana, jak i różne dżemy. Cóż, jeśli jest kawior, to obiad okaże się królewski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kwaśne mleko - 60 kcal/100g