pieczone ziemniaki z mięsem na ognisku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
możesz gotować takie ziemniaki tylko na ognisku, nie, oczywiście, będzie dobrze w piekarniku, ale gdzie jest romans, zapach dymu z jedzenia w twoich rękach, plama sadzy na nosie i spalone palce? Dokładnie, więc gotujemy pieczone ziemniaki z mięsem na ogniu. To wcale nie jest przepis kulinarny, to tylko wspomnienia dobrego wypoczynku z dobrym towarzystwem w dobrej przyrodzie.
ale ziemniaki powinny być również dobre, równe, aby wszystkie były pieczone na raz, nie wyciągaj ich z ognia po kolei. Dokładnie umyj i wysusz. Przeciąć na pół wzdłuż, w żadnym wypadku nie można go wyczyścić, tylko dla najbardziej wrażliwych można zrobić wyjątek. Obie połówki solimy i pieprzymy, a także kapiemy na nie kilka kropli oleju roślinnego. Połóż okrąg cebuli na jednej połowie, a cienki kawałek mięsa na drugiej. Bardziej mi się podoba, gdy mięso z warstwami tłuszczu można nawet wziąć wędzone, okazuje się, że jest jeszcze bardziej aromatyczne. Złóż połówki ziemniaków razem i zawiń je w folię, potrzebne są warstwy 3-4. Pieczemy w ogniu, gdy prawie się nie pali,a węgli jest dużo. Tak długo to Trwa-Nie wiem, jak nie było czasu na wykrycie, po prostu rozwijamy jeden i próbujemy go przebić. Przebija-gotowe, nie-z powrotem do ognia. Ale myślę, że na pewno około godziny.
ale ziemniaki powinny być również dobre, równe, aby wszystkie były pieczone na raz, nie wyciągaj ich z ognia po kolei. Dokładnie umyj i wysusz. Przeciąć na pół wzdłuż, w żadnym wypadku nie można go wyczyścić, tylko dla najbardziej wrażliwych można zrobić wyjątek. Obie połówki solimy i pieprzymy, a także kapiemy na nie kilka kropli oleju roślinnego. Połóż okrąg cebuli na jednej połowie, a cienki kawałek mięsa na drugiej. Bardziej mi się podoba, gdy mięso z warstwami tłuszczu można nawet wziąć wędzone, okazuje się, że jest jeszcze bardziej aromatyczne. Złóż połówki ziemniaków razem i zawiń je w folię, potrzebne są warstwy 3-4. Pieczemy w ogniu, gdy prawie się nie pali,a węgli jest dużo. Tak długo to Trwa-Nie wiem, jak nie było czasu na wykrycie, po prostu rozwijamy jeden i próbujemy go przebić. Przebija-gotowe, nie-z powrotem do ognia. Ale myślę, że na pewno około godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g