pieczone ziemniaki z mięsem na ognisku

w razie potrzeby takie wspaniałe ziemniaki można ugotować w piekarniku!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 65 % 15 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
możesz gotować takie ziemniaki tylko na ognisku, nie, oczywiście, będzie dobrze w piekarniku, ale gdzie jest romans, zapach dymu z jedzenia w twoich rękach, plama sadzy na nosie i spalone palce? Dokładnie, więc gotujemy pieczone ziemniaki z mięsem na ogniu. To wcale nie jest przepis kulinarny, to tylko wspomnienia dobrego wypoczynku z dobrym towarzystwem w dobrej przyrodzie.
ale ziemniaki powinny być również dobre, równe, aby wszystkie były pieczone na raz, nie wyciągaj ich z ognia po kolei. Dokładnie umyj i wysusz. Przeciąć na pół wzdłuż, w żadnym wypadku nie można go wyczyścić, tylko dla najbardziej wrażliwych można zrobić wyjątek. Obie połówki solimy i pieprzymy, a także kapiemy na nie kilka kropli oleju roślinnego. Połóż okrąg cebuli na jednej połowie, a cienki kawałek mięsa na drugiej. Bardziej mi się podoba, gdy mięso z warstwami tłuszczu można nawet wziąć wędzone, okazuje się, że jest jeszcze bardziej aromatyczne. Złóż połówki ziemniaków razem i zawiń je w folię, potrzebne są warstwy 3-4. Pieczemy w ogniu, gdy prawie się nie pali,a węgli jest dużo. Tak długo to Trwa-Nie wiem, jak nie było czasu na wykrycie, po prostu rozwijamy jeden i próbujemy go przebić. Przebija-gotowe, nie-z powrotem do ognia. Ale myślę, że na pewno około godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy