gulasz wołowy z piklami

Piękny przepis o pikantnym smaku! Spróbuj! Niedawno w jednym z moich ulubionych magazynów o pysznym jedzeniu przeczytałem przepis kulinarny na nowe dla mnie danie: wołowinę z piklami. Zastanawiałem się, co to za jedzenie i bez wahania ugotowałem je na obiad. Mogę powiedzieć, że to danie jest bardzo smaczne. Dla wszystkich, którzy są nim zainteresowani, mówię o sposobie jego przygotowania.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 8 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 20 % 3 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zaczynamy więc myć mięso, suszyć i kroić filety na małe kawałki. Następnie posyp solą według własnych upodobań i dobrze ją rozprowadź. Teraz usmaż przygotowaną wołowinę na oleju na patelni wraz z drobno posiekaną cebulą. Nie zapomnij wymieszać mięsa. 15 minut po rozpoczęciu smażenia dodaj do mięsa mielony czarny pieprz, drobno posiekany czosnek, ćwierć szklanki wrzącej wody, a następnie gotuj tę masę przez około 10 minut. Po tym czasie do wołowiny dodajemy ogórki kiszone, pokrojone w paski lub małe kostki, dusimy całą tę masę, mieszając, przez około 5-7 minut. Podawaj nasze danie z drobno posiekaną zieloną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Pikle - 11   kcal/100g

Podobne przepisy