gulasz wołowy z piklami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc myć mięso, suszyć i kroić filety na małe kawałki. Następnie posyp solą według własnych upodobań i dobrze ją rozprowadź. Teraz usmaż przygotowaną wołowinę na oleju na patelni wraz z drobno posiekaną cebulą. Nie zapomnij wymieszać mięsa. 15 minut po rozpoczęciu smażenia dodaj do mięsa mielony czarny pieprz, drobno posiekany czosnek, ćwierć szklanki wrzącej wody, a następnie gotuj tę masę przez około 10 minut. Po tym czasie do wołowiny dodajemy ogórki kiszone, pokrojone w paski lub małe kostki, dusimy całą tę masę, mieszając, przez około 5-7 minut. Podawaj nasze danie z drobno posiekaną zieloną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Pikle - 11 kcal/100g