kanapki z kanapkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc kroimy kawałki chleba lub bochenka, smażymy je na oleju, schładzamy i smarujemy masłem (jest to możliwe i mieszanką olejową). A na wierzchu pięknie układamy produkty. Nawiasem mówiąc, kawałki można pokroić w kwadraty, prostokąty, romby itp. na nich kolejno kładziemy boczek lub gotowaną kiełbasę pokrojoną w kształt chleba, a następnie marynowany ogórek lub pomidor koktajlowy, dekorujemy ziołami. Połóż kanapki na talerzu, nie zapominając o włożeniu do nich szaszłyków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g