skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotuj pierś z kurczaka, opłucz i wytnij "kieszeń" w piersi, uważając, aby nie przeciąć. Gotowy "kieszeń" sól i pieprz na zewnątrz i wewnątrz. Przełóż czosnek przez prasę i wymieszaj z majonezem. Mieszankę czosnkowo-majonezową posmaruj pierś wewnątrz"kieszeni"
niedawno nauczyłem się gotować takie jedzenie jak pierś z ananasem. To danie jest bardzo smaczne i satysfakcjonujące, a co najważniejsze nadaje się zarówno na rodzinne obiady, jak i na świąteczne uczty. Teraz opowiem ci szczegółowo o tym przepisie kulinarnym. Zaczynamy od zrobienia nadzienia. Aby to zrobić, weź puszkę ananasów w puszkach, spuść z nich wodę, pokrój je w małe kostki. Następnie zetrzyj ser na grubej tarce. Teraz wymieszaj przygotowany ser i ananasy razem z emotikonem. Następnie myjemy piersi z kurczaka, wykonujemy podłużne nacięcie w każdej z nich i wypełniamy je naszym nadzieniem. Następnie nacięcie dźgamy wykałaczką. Teraz wymieszaj jajko z solą. Na osobnym talerzu powinna znajdować się bułka tarta. Teraz bierzemy jedną pierś na raz, najpierw zanurzamy w mieszance jajecznej, następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na patelni do miękkości. Robimy to z każdą piersią. Gdy wszystkie będą gotowe, podawaj je na talerzu na stole. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g