pierś z ananasem

Klasyczne połączenie kurczaka i ananasa na wyśmienitą kolację.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 20 g
tłuszcze 23 % 7 g
węglowodany 13 % 4 g
164 kcal
IG: 0 / 25 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

przygotuj pierś z kurczaka, opłucz i wytnij "kieszeń" w piersi, uważając, aby nie przeciąć. Gotowy "kieszeń" sól i pieprz na zewnątrz i wewnątrz. Przełóż czosnek przez prasę i wymieszaj z majonezem. Mieszankę czosnkowo-majonezową posmaruj pierś wewnątrz"kieszeni"
niedawno nauczyłem się gotować takie jedzenie jak pierś z ananasem. To danie jest bardzo smaczne i satysfakcjonujące, a co najważniejsze nadaje się zarówno na rodzinne obiady, jak i na świąteczne uczty. Teraz opowiem ci szczegółowo o tym przepisie kulinarnym. Zaczynamy od zrobienia nadzienia. Aby to zrobić, weź puszkę ananasów w puszkach, spuść z nich wodę, pokrój je w małe kostki. Następnie zetrzyj ser na grubej tarce. Teraz wymieszaj przygotowany ser i ananasy razem z emotikonem. Następnie myjemy piersi z kurczaka, wykonujemy podłużne nacięcie w każdej z nich i wypełniamy je naszym nadzieniem. Następnie nacięcie dźgamy wykałaczką. Teraz wymieszaj jajko z solą. Na osobnym talerzu powinna znajdować się bułka tarta. Teraz bierzemy jedną pierś na raz, najpierw zanurzamy w mieszance jajecznej, następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na patelni do miękkości. Robimy to z każdą piersią. Gdy wszystkie będą gotowe, podawaj je na talerzu na stole. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy