pierś z kurczaka w cieście
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój piersi na kawałki, sól i włóż je do głębokiej patelni z masłem. Następnie dusimy mięso pod zamkniętą pokrywką i dodajemy do niego trochę wody. Ile dusić? I tyle, ile potrzeba, aby kurczak stał się miękki.
trzem ser na tarce i łączymy go z ubitymi jajkami, mlekiem, skrobią oraz solą i pieprzem. I dokładnie wymieszaj całą masę.
następnie podgrzej masło na patelni. Kawałki kurczaka w tym momencie zanurzamy w mieszance sera i zwijamy w bułkę tartą. Smażyć! Tylko na maśle, aż pojawi się złota skorupa.
który dodatek byłby tutaj odpowiedni? Lubię ryż z orzechami. W roztopionym maśle smażyć posiekane orzechy, a następnie wymieszać z ryżem, pieprzem i solą. Przytrzymaj do podania na małym ogniu.
trzem ser na tarce i łączymy go z ubitymi jajkami, mlekiem, skrobią oraz solą i pieprzem. I dokładnie wymieszaj całą masę.
następnie podgrzej masło na patelni. Kawałki kurczaka w tym momencie zanurzamy w mieszance sera i zwijamy w bułkę tartą. Smażyć! Tylko na maśle, aż pojawi się złota skorupa.
który dodatek byłby tutaj odpowiedni? Lubię ryż z orzechami. W roztopionym maśle smażyć posiekane orzechy, a następnie wymieszać z ryżem, pieprzem i solą. Przytrzymaj do podania na małym ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g