gulasz z piersi kurczaka

kurczak-zawsze smaczny i zdrowy, minimum kalorii, maksimum smaku. Kupuję kurczaka co tydzień i za każdym razem przygotowuję z niego nowe jedzenie według indywidualnego przepisu kulinarnego. W tym tygodniu był to gulasz z kurczaka, którego sposób przygotowania podzielę się z wami teraz.
♥PiaiviAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 11 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 29 % 5 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

więc zaczynamy przygotowywać to drugie danie od obierania cebuli i krojenia jej w cienkie pierścienie. Następnie bierzemy bułgarską paprykę, myjemy ją, ostrożnie usuwamy nasiona i kroimy w małe kostki. Teraz bierzemy piersi z kurczaka, myjemy je dobrze, suszymy ręcznikiem kuchennym i kroimy na nie duże kawałki. Następnie wymieszaj skrobię ziemniaczaną w suchym białym winie. Smażyć filet z kurczaka na patelni na oleju roślinnym do połowy ugotowanego. Następnie dodaj bulion z kurczaka, przygotowaną cebulę i paprykę do kurczaka. Dobrze wymieszaj całą masę i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut na dużym ogniu pod pokrywką. Po tym czasie dodajemy Wino i skrobię i gotujemy danie przez około 3-4 minuty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy