kalmary nadziewane rybą i warzywami na patelni

oryginalne danie wprowadzi odrobinę Nowości do diety.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 58 % 14 g
węglowodany 13 % 3 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

z owoców morza na szczególną uwagę zasługują kalmary. Przygotowywane są z nich różne potrawy kulinarne. Gotowanie kalmarów nie zajmuje dużo czasu, wystarczy trzy minuty. A smak podczas duszenia doskonale podkreśli śmietana. Właśnie znalazłem ten przepis. Na ławce, na pobliskim skwerze. Leżał samotny zeszyt, na okładce było napisane "pyszne jedzenie", a w zeszycie kilka przepisów kulinarnych. Jednym z nich są kalmary nadziewane warzywami. Bardzo podobał mi się wynik.
drobno posiekaj kapustę, pokrój wędzony smalec w kostkę. Przygotuj grzyby, cebulę i każdą rybę morską bez kości. Cebulę należy drobno posiekać. Podgrzej patelnię i smaż kapustę, cebulę, rybę i marchewkę na smalcu
tusze kałamarnic należy umyć, usunąć folię i wszystkie wnętrzności.
posiekaj pomidora na małe kawałki, zrób to samo z czosnkiem. Wymieszaj z pieczonymi warzywami, posyp przyprawami i smaż przez 7 minut. Masz mięso mielone. Napełnij tym mielonym kałamarnicą, włóż tusze do naczynia do duszenia, wlej delikatną śmietanę, dodaj sól i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty po ugotowaniu.
teraz "znaleziony" jest gotowy. Podawać posypane drobno posiekaną zieloną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal / 100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy