Sałatka nowości z selerem i orzechami włoskimi
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
zdarza się, że wszystko jest nudne. Chciałeś czegoś nowego, smacznego, oryginalnego, a poza tym, co byłoby mniej kalorii. Cóż, ten przepis na sałatkę jest odpowiedni dla ciebie. Seler z orzechami włoskimi można przygotować bardzo szybko, dosłownie w jakieś pół godziny. Potrzebujemy więc selera, kroimy go w paski o szerokości około 2 centymetrów. Włóż go do garnka ze stali nierdzewnej. Następnie weź pomarańczę.Usuń skórkę i zetrzyj ją, będziemy jej potrzebować, ale trochę później. A teraz wyciśnij sok do selera i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Teraz wymieszaj orzechy. Ale zanim to zrobię, trochę je usmażę, są wtedy tak chrupiące i o apetycznym zapachu. dodaj skórkę, pietruszkę, seler, wlej olej i sałatka jest gotowa. Podawaj naturalnie na zimno. Możesz również dodać tutaj jabłko i winogrona, smak będzie nieco inny. Nawiasem mówiąc, ten przepis kulinarny bardzo dobrze pasuje do pieczonego mięsa jagnięcego lub wieprzowego. Schłodzone czerwone wino też nie zaszkodzi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g