skład / składniki
metoda gotowania
Sałatka z fasoli w puszkach całkowicie zasługuje na swoją nazwę. Głównymi i prawie jedynymi składnikami tego przepisu kulinarnego są różne rodzaje fasoli: biała, czerwona, szparagi. Sałatka okazuje się bardzo satysfakcjonująca i smaczna. Polecam spróbować!
przede wszystkim gotujemy fasolę szparagową. Pokrój go na pół, sól, obficie pieprz (ta sałatka im ostrzejsza, tym smaczniejsza!), smażyć na oliwie do miękkości. Pozostaw do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy ogórki i paprykę. Gotujemy, w sensie, moje ogórki, umyj i obierz paprykę. Warzywa kroimy w cienkie paski(wygodnie jest zetrzeć koreańską marchewkę).
nasiona dyni smażyć na patelni.
następnie połącz schłodzoną fasolę szparagową z białą fasolą, czerwoną fasolą, ogórkami, pieprzem. Dobrze wymieszaj. Osobno przygotowujemy sos. Aby to zrobić, wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, sól, pieprz.
polej sałatkę dressingiem i posyp nasionami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g