Sałatka z fasoli w puszkach

rozjaśni ponure dni powszednie i rozweseli!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 35 % 6 g
112 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

Sałatka z fasoli w puszkach całkowicie zasługuje na swoją nazwę. Głównymi i prawie jedynymi składnikami tego przepisu kulinarnego są różne rodzaje fasoli: biała, czerwona, szparagi. Sałatka okazuje się bardzo satysfakcjonująca i smaczna. Polecam spróbować!
przede wszystkim gotujemy fasolę szparagową. Pokrój go na pół, sól, obficie pieprz (ta sałatka im ostrzejsza, tym smaczniejsza!), smażyć na oliwie do miękkości. Pozostaw do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy ogórki i paprykę. Gotujemy, w sensie, moje ogórki, umyj i obierz paprykę. Warzywa kroimy w cienkie paski(wygodnie jest zetrzeć koreańską marchewkę).
nasiona dyni smażyć na patelni.
następnie połącz schłodzoną fasolę szparagową z białą fasolą, czerwoną fasolą, ogórkami, pieprzem. Dobrze wymieszaj. Osobno przygotowujemy sos. Aby to zrobić, wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z jednej cytryny, sól, pieprz.
polej sałatkę dressingiem i posyp nasionami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy