ciepła sałatka z wątróbki drobiowej
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
opłucz i osusz wątróbki drobiowe, w razie potrzeby usuń nadmiar folii. Pokroić na duże kawałki. Smażyć na gorącej patelni na oleju roślinnym na złoty kolor. Dodaj dynię pokrojoną na kawałki.
sól, pieprz i dusić pod przykryciem przez 20 minut pod przykryciem.
opłucz Winogrona, pokrój na pół, usuń pestki (jeśli są).
wyłóż naczynie liśćmi sałaty. Ułóż ciepłą wątrobę z dynią. Dodaj połówki winogron, skrop octem, posyp sezamem.
podawaj sałatkę z wątróbki drobiowej w porcjach, na ciepło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g