gotowanie jagnięciny-Childron de Carnero

pyszne! Sycące! Znakomicie! Spróbuj, nie pożałujesz!
pegamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 11 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 14 % 3 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
pewnego dnia z programu telewizyjnego "Kolacja" nauczyłem się świetnego przepisu kulinarnego. To danie jest gotowane w stylu kubańskim, dzięki czemu jedzenie jest palące, pikantne i jasne, być może, jak cała kuchnia kubańska. Zacznijmy więc gotować. Na początek pokrój paprykę w małą kostkę. Drobno posiekaj chili z czosnkiem. Teraz pokrój cebulę na małe okruchy. Następnie pokrój jagnięcinę na porcje. Nawiasem mówiąc, nazwa przepisu Childron de Carnero z języka kubańskiego tłumaczy się jako "siodło jagnięce". Smażyć mięso, stopniowo dodając do niego warzywa. Kiedy mięso zacznie się lekko brązowieć, wlej szklankę piwa i zacznij dusić. Następnie weź obrane pomidory i kontynuuj duszenie. I nie zapomnij o pieprzu i soli, a także dodaj swoje ulubione przyprawy do wciąż przygotowywanego Dania. Gdy tylko mięso zacznie osiągać gotowość, należy je ułożyć z warzywami na talerzu. Najlepiej podawać z puree ziemniaczanym, samo danie dobrze będzie ozdobić gałązką rozmarynu. Półwytrawne czerwone wino nadaje się do Dania jagnięcego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy