Childron de Carnero
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
pewnego dnia z programu telewizyjnego "Kolacja" nauczyłem się świetnego przepisu kulinarnego. To danie jest gotowane w stylu kubańskim, dzięki czemu jedzenie jest palące, pikantne i jasne, być może, jak cała kuchnia kubańska. Zacznijmy więc gotować. Na początek pokrój paprykę w małą kostkę. Drobno posiekaj chili z czosnkiem. Teraz pokrój cebulę na małe okruchy. Następnie pokrój jagnięcinę na porcje. Nawiasem mówiąc, nazwa przepisu Childron de Carnero z języka kubańskiego tłumaczy się jako "siodło jagnięce". Smażyć mięso, stopniowo dodając do niego warzywa. Kiedy mięso zacznie się lekko brązowieć, wlej szklankę piwa i zacznij dusić. Następnie weź obrane pomidory i kontynuuj duszenie. I nie zapomnij o pieprzu i soli, a także dodaj swoje ulubione przyprawy do wciąż przygotowywanego Dania. Gdy tylko mięso zacznie osiągać gotowość, należy je ułożyć z warzywami na talerzu. Najlepiej podawać z puree ziemniaczanym, samo danie dobrze będzie ozdobić gałązką rozmarynu. Półwytrawne czerwone wino nadaje się do Dania jagnięcego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g