Przekąska Chuy

nie myśl o tytule-Otwórz i gotuj! Okaże się bardzo smaczny!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 44 % 7 g
85 kcal
IG: 57 / 43 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

spróbuj ugotować bardzo smaczne kirgiskie jedzenie, nazywa się to przekąską "Chuyskaya". Jest nie tylko pełen witamin, ale także bardzo satysfakcjonujący i pożywny. W tym daniu jest taki składnik jak Funchoza, a na Wschodzie jest uważany za podstawę zdrowia i długowieczności. To danie jest przygotowywane bardzo szybko i smaczne. Nie musisz mieć żadnych specjalnych umiejętności, aby przygotować tę przekąskę. Polecam ten przepis kulinarny nawet kawalerom, ponieważ nie ma w nim ani jednej frazy: "weź czystą patelnię".
więc zacznijmy robić przekąskę.
najpierw pokrój rzodkiewkę i paprykę (wcześniej obraną z nasion i rdzenia) w paski. Drobno posiekaj czosnek. Pokrój pomidory na cienkie plasterki.
oczyść plewy i ścięgna z kawałka jagnięciny i pokrój na małe kawałki lub kostki.
następnie bierzemy patelnię i podgrzewamy w niej olej. Włóż mięso na patelnię i smaż mieszając przez 5-6 minut. Następnie dodaj cebulę, a także mieszając, przynieś ją do stanu przezroczystości. Następnie umieść pozostałe warzywa na patelni i gotuj przekąskę przez kolejne 8-10 minut, a następnie dodaj czosnek, czarny pieprz i ocet. Jeśli chcesz, możesz dodać inne przyprawy.
podczas gotowania opiekania zagotuj wodę w rondlu i wrzuć do niej funchozę i gotuj przez około 10 minut. Następnie łączymy go z pieczeniem, a przekąska "Chuyskaya" jest gotowa. Możesz podać na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Rzodkiewka Biała - 21   kcal/100g

Podobne przepisy