skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Tak więc z wyprzedzeniem wyjmujemy masło z lodówki, aby miało czas na ogrzanie się do temperatury pokojowej i było giętkie.
Krok 3:
Wlej mleko do dużej, głębokiej miski.
Krok 4:
Wlej tam mąkę.
Krok 5:
I ugniatając, dodaj jajka i olej.
Krok 6:
Nie zapomnij dodać gaszonej sody i skrobi rozcieńczonej kwaśną śmietaną (aby naleśniki były przewiewne i bąbelkowe)!
Krok 7:
Bardzo dokładnie wymieszaj.
Krok 8:
W teście nie powinno być ani jednej grudki. Idealnie jest używać blendera.
Krok 9:
Ciasto na amerykańskie naleśniki nie powinno być płynne, raczej przypominające śmietanę.
Krok 10:
Teraz smaż. Nasmaruj patelnię raz (bez dodatków podczas smażenia) masłem i dobrze podgrzej. Ciasto bierzemy łyżką stołową i powoli wylewamy, aby uzyskać idealnie okrągłe naleśniki.
Krok 11:
Smażyć po obu stronach przez 3 minuty.
Krok 12:
Możesz podawać amerykańskie naleśniki na mleku ze śmietaną, czekoladą, jagodami ... ogólnie, jak sam lubisz) smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g