amerykańskie naleśniki na mleku

prawdziwe amerykańskie naleśniki z mlekiem! Zdarzyło mi się spróbować "Pancake"w jednej kawiarni. Lub po prostu jak gotować naleśniki na mleku (ogólnie skrzyżowanie naleśników i naleśników). Podobało mi się szaleńczo! Rzuciłem się wszędzie, aby szukać kulinarnego przepisu na to jedzenie. Kiedy znalazłem, nie wierzyłem swoim oczom ... wszystko jest takie elementarne! Nie ma dokąd pójść. Nic dziwnego, że mówią, że wszystko genialne jest proste. Gorąco polecam! Oceń zarówno Ciebie, jak i twoją rodzinę, jak robić naleśniki z mlekiem.
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 59 % 22 g
199 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Tak więc z wyprzedzeniem wyjmujemy masło z lodówki, aby miało czas na ogrzanie się do temperatury pokojowej i było giętkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej mleko do dużej, głębokiej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej tam mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I ugniatając, dodaj jajka i olej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nie zapomnij dodać gaszonej sody i skrobi rozcieńczonej kwaśną śmietaną (aby naleśniki były przewiewne i bąbelkowe)!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Bardzo dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W teście nie powinno być ani jednej grudki. Idealnie jest używać blendera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciasto na amerykańskie naleśniki nie powinno być płynne, raczej przypominające śmietanę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz smaż. Nasmaruj patelnię raz (bez dodatków podczas smażenia) masłem i dobrze podgrzej. Ciasto bierzemy łyżką stołową i powoli wylewamy, aby uzyskać idealnie okrągłe naleśniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smażyć po obu stronach przez 3 minuty.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Możesz podawać amerykańskie naleśniki na mleku ze śmietaną, czekoladą, jagodami ... ogólnie, jak sam lubisz) smacznego!!




kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy