Kebab Turecki specjalny z jagnięciny

zapach, który sprawi, że zanurzysz się w świecie rozkoszy!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 58 % 23 g
węglowodany 13 % 5 g
266 kcal
IG: 40 / 60 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

spotkałem się z kulinarnym przepisem na turecki kebab specjalny z jagnięciny w jednej z nadmorskich kawiarni, a po ugotowaniu doceniłem go i liść z nim zajmuje honorowe miejsce w kuchni. To jedzenie jest przygotowywane bez większego wysiłku. Przede wszystkim drobno siekam mięso i smalec. Następnie posyp posiekane produkty mięsne pieprzem, posiekaną cebulą i drobno posiekanymi ziołami. Po tym wszystkim wszystko solę, rękami zanurzonymi w wodzie, formuję "kiełbasy" ze średniej wielkości mięsa mielonego, umieszczam drewniane szaszłyki na środku każdego i wkładam do lodówki na kilka godzin. Następnie szybko smaż kebaby na gorącej patelni i podawaj z ostrym zakupionym sosem lub keczupem. Koneserzy kuchni orientalnej zachwycą się tym przepisem kulinarnym, a każdy wybredny smakosz też go pokocha. Najprzyjemniej jest jeść specjalny turecki kebab z jagnięciny z chrupiącym chlebem pita. Oczywiście, zgodnie ze wszystkimi zasadami, Kebab należy gotować na grillu lub grillu elektrycznym. Jeśli jest dostępny na farmie, gotowanie kebabu jagnięcego może być doskonałą okazją do" pikniku na balkonie", jeśli jest lato za oknami i nie możesz wyjść na zewnątrz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy