skład / składniki
metoda gotowania
spotkałem się z kulinarnym przepisem na turecki kebab specjalny z jagnięciny w jednej z nadmorskich kawiarni, a po ugotowaniu doceniłem go i liść z nim zajmuje honorowe miejsce w kuchni. To jedzenie jest przygotowywane bez większego wysiłku. Przede wszystkim drobno siekam mięso i smalec. Następnie posyp posiekane produkty mięsne pieprzem, posiekaną cebulą i drobno posiekanymi ziołami. Po tym wszystkim wszystko solę, rękami zanurzonymi w wodzie, formuję "kiełbasy" ze średniej wielkości mięsa mielonego, umieszczam drewniane szaszłyki na środku każdego i wkładam do lodówki na kilka godzin. Następnie szybko smaż kebaby na gorącej patelni i podawaj z ostrym zakupionym sosem lub keczupem. Koneserzy kuchni orientalnej zachwycą się tym przepisem kulinarnym, a każdy wybredny smakosz też go pokocha. Najprzyjemniej jest jeść specjalny turecki kebab z jagnięciny z chrupiącym chlebem pita. Oczywiście, zgodnie ze wszystkimi zasadami, Kebab należy gotować na grillu lub grillu elektrycznym. Jeśli jest dostępny na farmie, gotowanie kebabu jagnięcego może być doskonałą okazją do" pikniku na balkonie", jeśli jest lato za oknami i nie możesz wyjść na zewnątrz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g