Sałatka bananowa z szynką

Oryginalny dobór składników nadaje Twojej sałatce niepowtarzalny smak. Czy kiedykolwiek próbowałeś łączyć ze sobą takie składniki, które należą do zupełnie innych kategorii? Na przykład owoce i mięso czy papryka i czekolada? Jeśli nie, to na próżno, ponieważ to nie przypadek, że utalentowani kucharze nie boją się eksperymentować, dlatego zawsze mają jasne, niezwykłe jedzenie o niepowtarzalnym smaku. Jeśli szukasz oryginalnego przepisu na sałatkę na świąteczny stół, spróbuj ugotować ten, nie pożałujesz.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 64 % 16 g
138 kcal
IG: 7 / 93 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do sałatki potrzebne będą płatki owsiane, rodzynki, cytryna, szynka, banan, płynna śmietana, masło.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw opłucz rodzynki bez pestek, zalej je wrzącą wodą i zalej wodą, aby się spuchły i zaparzyły.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelnię włożyć masło, a na nim płatki owsiane, które smażyć przez pięć minut, dobrze mieszając. Następnie przełóż na talerz i ostudź.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj szynkę, najlepiej w cienkie paski, wtedy dobrze zabarwi smak bananów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój banany w plastry o grubości pół centymetra.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj szynkę z bananami, aby krążki bananów zachowały integralność.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj tosty owsiane i ponownie delikatnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj rodzynki i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz wlej śmietanę do osobnej miski, dodaj skórkę i sok z cytryny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ubij blenderem do uzyskania lekkiej piany.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Polej sałatkę świeżo przygotowanym dressingiem sałatkowym. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 20 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Sałatka jest gotowa. W razie potrzeby sałatkę można ozdobić ziołami. Smacznego.

taki niezwykły przepis kulinarny będzie prawdziwą ozdobą Twojej domowej książki kucharskiej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy