skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do sałatki potrzebne będą płatki owsiane, rodzynki, cytryna, szynka, banan, płynna śmietana, masło.
Krok 2:
Najpierw opłucz rodzynki bez pestek, zalej je wrzącą wodą i zalej wodą, aby się spuchły i zaparzyły.
Krok 3:
Na patelnię włożyć masło, a na nim płatki owsiane, które smażyć przez pięć minut, dobrze mieszając. Następnie przełóż na talerz i ostudź.
Krok 4:
Drobno posiekaj szynkę, najlepiej w cienkie paski, wtedy dobrze zabarwi smak bananów.
Krok 5:
Pokrój banany w plastry o grubości pół centymetra.
Krok 6:
Wymieszaj szynkę z bananami, aby krążki bananów zachowały integralność.
Krok 7:
Dodaj tosty owsiane i ponownie delikatnie wymieszaj.
Krok 8:
Dodaj rodzynki i wymieszaj.
Krok 9:
Teraz wlej śmietanę do osobnej miski, dodaj skórkę i sok z cytryny.
Krok 10:
Ubij blenderem do uzyskania lekkiej piany.
Krok 11:
Polej sałatkę świeżo przygotowanym dressingiem sałatkowym. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 20 minut.
Krok 12:
Sałatka jest gotowa. W razie potrzeby sałatkę można ozdobić ziołami. Smacznego.
taki niezwykły przepis kulinarny będzie prawdziwą ozdobą Twojej domowej książki kucharskiej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g