placki z brzoskwiniami
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj brzoskwinię, Usuń pestkę i pokrój w drobną kostkę.
mikserem ubij jajko na gęstą pianę (możesz dobrze ubić trzepaczką).Dodaj cukier i jeszcze raz dobrze ubij. Teraz wlej mąkę do ciasta. Delikatnie łyżką na kawałki dodać brzoskwinię i wymieszać
rozgrzej olej roślinny na dużej patelni. Łyżką rozłóż ciasto na patelni z kilkoma naleśnikami i smaż z obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g