pieczona kapusta z wątróbką drobiową
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podsmaż kapustę na dużym ogniu, aż będzie miękka.
Krok 2:
Podsmaż cebulę na dużym ogniu na złoty kolor.
Krok 3:
Dodaj wątrobę do cebuli, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu pod zamkniętą pokrywką przez około 5 minut.
Krok 4:
Podczas duszenia posolić i dodać tymianek. Wymieszaj gotową wątrobę z kapustą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g