pieczona kapusta z wątróbką drobiową

obfite i niskokaloryczne danie z wątróbki drobiowej. Lekka wersja solanki. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz jeść jako niezależne danie lub z gotowanymi ziemniakami.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 38 % 6 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podsmaż kapustę na dużym ogniu, aż będzie miękka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż cebulę na dużym ogniu na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj wątrobę do cebuli, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu pod zamkniętą pokrywką przez około 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas duszenia posolić i dodać tymianek. Wymieszaj gotową wątrobę z kapustą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy