nadzienie do smażonych pasztecików z konserw rybnych

proste i smaczne nadzienie dla miłośników pasztecików. Szybkie gotowanie!
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 25 % 5 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1 obieramy cebulę, drobno w kostkę

2 cebulę smażymy na patelni lekko

3 spuść płyn z konserw i dodaj do cebuli. Smażyć, aż płyn całkowicie odparuje

4 czekamy na schłodzenie nadzienia

5 nadziewamy placki i smażymy je

smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy