smażone tofu z cebulą teriyaki
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w pół-lub ćwiartkowe pierścienie.
Krok 2:
Suszone tofu pokroić w plastry o grubości około 1 centymetra, skropić sosem sojowym i odstawić na 5 minut.
Krok 3:
Podsmaż cebulę na złoty kolor.
Krok 4:
Dodaj sos teriyaki i podgrzewaj jeszcze 1 minutę.
Krok 5:
Tofu zwiń w mąkę.
Krok 6:
Smażyć na złoty kolor.
podawaj na gorąco, możesz z dodatkowym sosem sojowym lub teriyaki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g