skład / składniki
metoda gotowania
zacznijmy:
1. Pokrój pigwę na pół, usuń rdzeń i pokrój w identyczne plasterki.
2. Na gorącej patelni podsmaż pigwę z obu stron na złoty kolor na maśle (ogrzewanie jest małe).
3. Wyjmij pigwę z patelni i umieść cebulę pokrojoną w cienkie półpierścienie. Podsmaż cebulę z masłem na lekko złoty kolor.
4. Przygotuj sałatkę: pokrój sałatę lodową, obierz mandarynkę i podziel na plasterki, wymieszaj.
5. Sos ugotuj w osobnej misce: wymieszaj kilka łyżek oliwy z oliwek z octem balsamicznym i sokiem z granatów, dodaj sól, pieprz i cukier do smaku. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
6. Wyjmij cebulę z patelni i ugotuj na niej wątrobę: smaż przez minutę z każdej strony. Musisz szybko smażyć, w przeciwnym razie wątroba wyschnie.
7. Połóż sałatkę na krawędziach talerza: z jednej strony kilka plasterków pigwy, połóż wątrobę na środku i przykryj ją trochę smażoną cebulą. I ostatni szlif-posmaruj wszystko sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sok z granatów - 64 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Wątróbka z kaczki - 405 kcal/100g