groszek konserwowy smażony z cebulą

świetnie nadaje się jako lekki dodatek.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 24 % 4 g
węglowodany 59 % 10 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

zielony groszek w puszkach wlać na patelnię wraz z sokiem, pokroić w kostkę cebulę, dodać olej i smażyć do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy