skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie przyprawy, dodaj sos sojowy, czosnek, koncentrat pomidorowy.
udka z kurczaka posmarować sosem i umieścić w chłodnym miejscu na 3-4 godziny.
podsmaż podudzia z obu stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor i połóż je na ręczniku papierowym, aby nadmiar tłuszczu & nbsp;wchłonął.
pokrój ziemniaki o różnej grubości w kostkę. Podgrzej rośliny.olej na patelni, włóż do niego ziemniaki partiami i smaż na złoty kolor.
przenieś ziemniaki na papierowe serwetki, a następnie sól.
usuń miąższ z pomidora, odcinając górę.
napełnij połówki pikantną adjiką i sosem.
połóż udka z kurczaka na płaskim naczyniu w formie chaty, wokół ziemniaków. Posyp ziołami. Umieść pomidory z sosem i adjika.
wewnątrz chaty umieść "ognisko" - małą zapaloną świecę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g