pieczony różowy łosoś z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
błędem jest sądzić, że grzyby takie jak pieczarki można spożywać tylko osobno lub łączyć w potrawach tylko z mięsem lub drobiem. W rzeczywistości są one również z powodzeniem łączone z jedzeniem, takim jak smażony różowy łosoś. To właśnie o kulinarnym przepisie na smażonego różowego łososia z pieczarkami powiem ci teraz. Zaczynamy więc przygotowywać to drugie danie od tego, że myjemy grzyby, obieramy je i kroimy w cienkie plasterki. Teraz bierzemy różowego łososia, w razie potrzeby rozmrażamy go, dokładnie spłukujemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy również na małe kawałki. Następnie ugotowane pieczarki smażymy na patelni na oleju roślinnym na złoty kolor przez około 5-7 minut. Następnie dodaj śmietanę do grzybów, sól i pieprz naszą masę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut. Teraz na osobnej patelni smażyć różowego łososia również na oleju, aż będzie ugotowany. Gdy zarówno ryba, jak i grzyby są gotowe, napełnij różowy łosoś kwaśną śmietaną z pieczarkami, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g