skład / składniki
metoda gotowania
oto kolejna opcja czysto eksperymentalnego jedzenia. Jeśli istnieje majonez, dlaczego nie spróbować go usmażyć. Wymyślili więc przepis kulinarny, taki jak suflet czekoladowy z kremowym nadzieniem w środku. Tak więc przygotowanie tego dania będzie wymagało od ciebie całej staranności i uwagi. A co najważniejsze-zręczność. Wlej majonez do niskiego naczynia z szeroką szyjką i włóż do zamrażarki, aż całkowicie zamarznie. W małej misce wymieszaj białka z mąką i skrobią kukurydzianą. Nie ubijaj mocno, ale nadal musisz trochę spróbować.
wyjmij zamrożony majonez i łyżką ostrożnie usuń cienką warstwę, zwijając ją w kulkę. Destylujemy kulkę do ciasta, aby równomiernie ją pokryć, a następnie zwijamy w bułkę tartą. Na piecu mamy już garnek z rozgrzaną frytkownicą. Pamiętaj, że Carine musi zrobić wszystko szybko, aby majonez nie miał czasu na stopienie. Wysyłamy kulkę majonezu do głębokiego smażenia i smażymy ją ze wszystkich stron na złocistobrązową twardą skórkę. Wyjmujemy łyżką cedzakową i natychmiast układamy na talerzach.
podawaj na gorąco, polane" tajnym " sosem. Jednak tutaj ujawnię ci sekret sosu. Jedną łyżeczkę majonezu miesza się z keczupem. Ta norma sosu dotyczy jednej porcji smażonego majonezu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g