pieczona wieprzowina na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
jednym z moich ulubionych dań do zrobienia z wieprzowiną jest po prostu smażona wieprzowina na patelni. Jedzenie jest niezwykle smaczne i satysfakcjonujące. Teraz opowiem ci o przepisie kulinarnym, według którego go gotuję. Zaczynamy więc od dokładnego umycia mięsa i wysuszenia go czystym ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy wieprzowinę w grube warstwy lub średniej wielkości kostki. Teraz w osobnej misce łączymy jajko kurze z pożądaną ilością soli, czarnego mielonego pieprzu i wody. Dobrze wymieszaj całą masę, aż sól będzie jednorodna i rozpuszczona. Teraz każdy kawałek wieprzowiny zanurzamy w naszym sosie, następnie zawijamy w bułkę tartą i smażymy na oleju na patelni na średnim ogniu, aż będzie ugotowany. Gdy wszystkie kawałki są usmażone, połóż je na talerzu z przystawką (ziemniaki, zboża, rośliny strączkowe) i podawaj. Możesz również udekorować mięso ziołami według własnych upodobań (pietruszka, koperek, kolendra). Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g