pieczona wieprzowina na patelni

niesamowicie smaczne danie. Bardzo łatwy w przygotowaniu!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 14 g
tłuszcze 51 % 23 g
węglowodany 18 % 8 g
295 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
jednym z moich ulubionych dań do zrobienia z wieprzowiną jest po prostu smażona wieprzowina na patelni. Jedzenie jest niezwykle smaczne i satysfakcjonujące. Teraz opowiem ci o przepisie kulinarnym, według którego go gotuję. Zaczynamy więc od dokładnego umycia mięsa i wysuszenia go czystym ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy wieprzowinę w grube warstwy lub średniej wielkości kostki. Teraz w osobnej misce łączymy jajko kurze z pożądaną ilością soli, czarnego mielonego pieprzu i wody. Dobrze wymieszaj całą masę, aż sól będzie jednorodna i rozpuszczona. Teraz każdy kawałek wieprzowiny zanurzamy w naszym sosie, następnie zawijamy w bułkę tartą i smażymy na oleju na patelni na średnim ogniu, aż będzie ugotowany. Gdy wszystkie kawałki są usmażone, połóż je na talerzu z przystawką (ziemniaki, zboża, rośliny strączkowe) i podawaj. Możesz również udekorować mięso ziołami według własnych upodobań (pietruszka, koperek, kolendra). Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy