skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny pozwoli ci ugotować bardzo smaczne mięso, które z przyjemnością wypróbuje twoje gospodarstwo domowe. Pieczona wieprzowina w domu to jedzenie, którego przepis nauczyłem się, gdy odwiedzałem przyjaciół na Białorusi. I było tak pyszne, że natychmiast zapisałam przepis.
więc przede wszystkim potrzebujemy sosu. Aby go przygotować, obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Odtłuść w oleju roślinnym, posyp mąką i lekko usmaż. Następnie cebulę należy zalać bulionem i dokładnie wymieszać, dodając śmietanę. Powstałą mieszaninę należy gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
teraz weźmy danie główne. Pokrój wieprzowinę na kawałki o grubości 1 cm, dopraw solą i pieprzem i połóż na dobrze rozgrzanej patelni. Smażyć nie dłużej niż 4 minuty, ciągle mieszając. Następnie polej smażone mięso sosem, zmniejsz trochę ogień i smaż przez około 15-20 minut.
to danie będzie najsmaczniejsze z gotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym (oczywiście, ponieważ danie jest białoruskie).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g