pieczona wieprzowina z cebulą i kwaśną śmietaną

pyszne mięso! Pachnące, delikatne, soczyste!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 9 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 10 % 3 g
197 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

ten przepis kulinarny pozwoli ci ugotować bardzo smaczne mięso, które z przyjemnością wypróbuje twoje gospodarstwo domowe. Pieczona wieprzowina w domu to jedzenie, którego przepis nauczyłem się, gdy odwiedzałem przyjaciół na Białorusi. I było tak pyszne, że natychmiast zapisałam przepis.
więc przede wszystkim potrzebujemy sosu. Aby go przygotować, obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Odtłuść w oleju roślinnym, posyp mąką i lekko usmaż. Następnie cebulę należy zalać bulionem i dokładnie wymieszać, dodając śmietanę. Powstałą mieszaninę należy gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
teraz weźmy danie główne. Pokrój wieprzowinę na kawałki o grubości 1 cm, dopraw solą i pieprzem i połóż na dobrze rozgrzanej patelni. Smażyć nie dłużej niż 4 minuty, ciągle mieszając. Następnie polej smażone mięso sosem, zmniejsz trochę ogień i smaż przez około 15-20 minut.
to danie będzie najsmaczniejsze z gotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym (oczywiście, ponieważ danie jest białoruskie).
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy