skład / składniki
gotowanie krok po kroku
myślę, że wszyscy wiedzą, że smażenie nie jest najlepszym sposobem na przygotowanie posiłku. Ale czasami chcesz rozpieszczać siebie i swoich bliskich czymś tak szkodliwym, ale bardzo smacznym. A dziś dałem taką słabość i ugotowałem darowane ziemniaki z pieczarkami według bardzo prostego przepisu kulinarnego. Mówię ci o sposobie przygotowania tego dania. Zaczynamy od tego, że wybieramy nie Miękkie, gęste ziemniaki i obieramy je, myjemy pod bieżącą wodą. Następnie pokrój go w cienkie paski. Teraz obieramy cebulę, a także drobno ją kroimy. Teraz umieść patelnię z olejem roślinnym na średnim ogniu i usmaż przygotowaną cebulę. Podczas smażenia cebuli bierzemy Grille, myjemy je, suszymy i kroimy w średniej wielkości plastry. Następnie przenosimy pieczarki do cebuli i smażymy przez około 10 minut (aż cała woda się z nich zagotuje). Po tym czasie dodajemy ziemniaki do naszej masy i smażymy wszystko przez kolejne 20-25 minut. Kiedy ziemniaki z grzybami są w końcu ugotowane, układamy je na talerzach i podajemy na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g