Smażona ryba z grzybami

bardzo ciekawy przepis! Pyszne i apetyczne!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 15 g
tłuszcze 28 % 7 g
węglowodany 12 % 3 g
141 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
przepis kulinarny polega na gotowaniu filetów rybnych bez kości.
tusza ryb jest podzielona na porcje, skórkę można pozostawić lub usunąć według własnego uznania . Każdy kawałek należy dokładnie natrzeć solą i pieprzem, a na wierzchu obtoczyć w bułce tartej. Następnie kawałki ryby należy smażyć w zwykły sposób, aż będą całkowicie ugotowane.
przygotowane gotowane grzyby należy pokroić w cienkie plasterki, umieścić na patelni i smażyć przez 8-10 minut w ghee. Następnie do grzybów dodaje się wcześniej przygotowany bulion rybny i wszystko jest solone. Grzyby należy dusić do miękkości.
ogólnie rzecz biorąc, na tym kończy się proces gotowania
następnie rybę należy ułożyć na talerzach, polać gotowanym sosem grzybowym, a obok można ułożyć gotowane lub smażone ziemniaki lub inny złożony dodatek warzywny.
jedzenie jest bardzo aromatyczne i satysfakcjonujące.
Smażona ryba z grzybami jest gotowa! Czas na stół, jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sum gotowany - 196   kcal/100g
  • Sum - 121   kcal/100g
  • Sum świeży - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy