Smażona ryba z grzybami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
przepis kulinarny polega na gotowaniu filetów rybnych bez kości.
tusza ryb jest podzielona na porcje, skórkę można pozostawić lub usunąć według własnego uznania . Każdy kawałek należy dokładnie natrzeć solą i pieprzem, a na wierzchu obtoczyć w bułce tartej. Następnie kawałki ryby należy smażyć w zwykły sposób, aż będą całkowicie ugotowane.
przygotowane gotowane grzyby należy pokroić w cienkie plasterki, umieścić na patelni i smażyć przez 8-10 minut w ghee. Następnie do grzybów dodaje się wcześniej przygotowany bulion rybny i wszystko jest solone. Grzyby należy dusić do miękkości.
ogólnie rzecz biorąc, na tym kończy się proces gotowania
następnie rybę należy ułożyć na talerzach, polać gotowanym sosem grzybowym, a obok można ułożyć gotowane lub smażone ziemniaki lub inny złożony dodatek warzywny.
jedzenie jest bardzo aromatyczne i satysfakcjonujące.
Smażona ryba z grzybami jest gotowa! Czas na stół, jedz dla zdrowia!
tusza ryb jest podzielona na porcje, skórkę można pozostawić lub usunąć według własnego uznania . Każdy kawałek należy dokładnie natrzeć solą i pieprzem, a na wierzchu obtoczyć w bułce tartej. Następnie kawałki ryby należy smażyć w zwykły sposób, aż będą całkowicie ugotowane.
przygotowane gotowane grzyby należy pokroić w cienkie plasterki, umieścić na patelni i smażyć przez 8-10 minut w ghee. Następnie do grzybów dodaje się wcześniej przygotowany bulion rybny i wszystko jest solone. Grzyby należy dusić do miękkości.
ogólnie rzecz biorąc, na tym kończy się proces gotowania
następnie rybę należy ułożyć na talerzach, polać gotowanym sosem grzybowym, a obok można ułożyć gotowane lub smażone ziemniaki lub inny złożony dodatek warzywny.
jedzenie jest bardzo aromatyczne i satysfakcjonujące.
Smażona ryba z grzybami jest gotowa! Czas na stół, jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sum gotowany - 196 kcal/100g
- Sum - 121 kcal/100g
- Sum świeży - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g