grillowane kiełbaski z serem na patelni

Prosta, sycąca i pyszna przekąska to święto każdego dnia! Smażone kiełbaski z serem na patelni wzbudzają zainteresowanie wszystkich i nie pozostaną niezauważone na stole. A dzieci bardzo je lubią. I przygotowują się bardzo szybko i bardzo łatwo.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 70 % 30 g
węglowodany 5 % 2 g
327 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić smażone kiełbaski z serem na patelni? przygotuj do tego niezbędne składniki. Weź kiełbaski według własnego uznania. Wybierz również ser według własnego gustu, to on doda smaku zwykłym kiełbasom.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść kiełbaski z opakowania. Przetnij każdą kiełbasę wzdłuż prawie na całej długości, ale bez przecinania wnętrza. Okazuje się, że w każdej kiełbasie znajduje się mała kieszeń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser i wymieszaj z majonezem. Dodaj kilka ząbków czosnku przepuszczonych przez prasę. Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia w jednorodną masę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nadzienie serowe nie powinno być płynne, więc nie dodawaj dodatkowego majonezu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij każdą kiełbasę przygotowaną masą serową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do smażenia rozgrzej patelnię do gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Umieść kiełbaski nadzieniem do dołu na patelni. smaż przez minutę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie obróć kiełbaski na boki, aby równomiernie opiekały się ze wszystkich stron.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas smażenia kiełbaski zrumienią się ze wszystkich stron i będą nieco grubsze.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś gotowe kiełbaski z serem na talerz i poczęstuj się. Można je podawać jako niezależną przekąskę lub uzupełnić dowolnym dodatkiem. Smacznego!

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi. 

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy