skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić smażone kiełbaski z serem na patelni? przygotuj do tego niezbędne składniki. Weź kiełbaski według własnego uznania. Wybierz również ser według własnego gustu, to on doda smaku zwykłym kiełbasom.
Krok 2:
Oczyść kiełbaski z opakowania. Przetnij każdą kiełbasę wzdłuż prawie na całej długości, ale bez przecinania wnętrza. Okazuje się, że w każdej kiełbasie znajduje się mała kieszeń.
Krok 3:
Zetrzyj ser i wymieszaj z majonezem. Dodaj kilka ząbków czosnku przepuszczonych przez prasę. Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia w jednorodną masę.
Krok 4:
Nadzienie serowe nie powinno być płynne, więc nie dodawaj dodatkowego majonezu.
Krok 5:
Napełnij każdą kiełbasę przygotowaną masą serową.
Krok 6:
Do smażenia rozgrzej patelnię do gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Umieść kiełbaski nadzieniem do dołu na patelni. smaż przez minutę.
Krok 7:
Następnie obróć kiełbaski na boki, aby równomiernie opiekały się ze wszystkich stron.
Krok 8:
Podczas smażenia kiełbaski zrumienią się ze wszystkich stron i będą nieco grubsze.
Krok 9:
Przenieś gotowe kiełbaski z serem na talerz i poczęstuj się. Można je podawać jako niezależną przekąskę lub uzupełnić dowolnym dodatkiem. Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g