ziemniaki smażone z mięsem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek myję i kroję mięso na małe kawałki. Osobiście radzę wziąć wieprzowinę-delikatne, miękkie i soczyste mięso świetnie nadaje się do ziemniaków. Następnie posypuję świeżymi ziołami, przyprawami i ziołami, solą i lekko pieprzem.
ziemniaki można obrać i pokroić podczas gdy mięso wchłania przyprawy. Mały sekret – przed gotowaniem zawsze myję ziemniaki pod bieżącą wodą-to zmyje nadmiar skrobi. W międzyczasie ziemniaki są myte, możesz zacząć gotować mięso. Musi być smażony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju. Wystarczy 5-10 minut.
następnie dodaję ziemniaki na tę samą patelnię i podsmażam mieszaninę. Notabene. Tym razem kroję większe ziemniaki: duże pierścienie lub półpierścienie, dość grube.
jeśli ziemniaki i mięso są wystarczająco ugotowane – czas rozłożyć pozostałe składniki. Zwykle układam je w tej kolejności: pomidory pokrojone w półpierścienie, drobno posiekaną cebulę. Gęsto smaruję kwaśną śmietaną lub majonezem - co jest w lodówce. A na górze-ciągła warstwa sera i trochę zieleni.
wszystko to można przykryć i dalej smażyć na kuchence. Ale przykrywam folią i wkładam do piekarnika na kilka minut. Gdy tylko ser się rozpuści, ziemniaki smażone z mięsem są gotowe. Jedzenie okazuje się tak satysfakcjonujące, że wystarczy kilka małych kawałków, że nie chciałbym jeść do jutra, uwierz mi!
ziemniaki można obrać i pokroić podczas gdy mięso wchłania przyprawy. Mały sekret – przed gotowaniem zawsze myję ziemniaki pod bieżącą wodą-to zmyje nadmiar skrobi. W międzyczasie ziemniaki są myte, możesz zacząć gotować mięso. Musi być smażony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju. Wystarczy 5-10 minut.
następnie dodaję ziemniaki na tę samą patelnię i podsmażam mieszaninę. Notabene. Tym razem kroję większe ziemniaki: duże pierścienie lub półpierścienie, dość grube.
jeśli ziemniaki i mięso są wystarczająco ugotowane – czas rozłożyć pozostałe składniki. Zwykle układam je w tej kolejności: pomidory pokrojone w półpierścienie, drobno posiekaną cebulę. Gęsto smaruję kwaśną śmietaną lub majonezem - co jest w lodówce. A na górze-ciągła warstwa sera i trochę zieleni.
wszystko to można przykryć i dalej smażyć na kuchence. Ale przykrywam folią i wkładam do piekarnika na kilka minut. Gdy tylko ser się rozpuści, ziemniaki smażone z mięsem są gotowe. Jedzenie okazuje się tak satysfakcjonujące, że wystarczy kilka małych kawałków, że nie chciałbym jeść do jutra, uwierz mi!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal / 100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g