ziemniaki smażone z mięsem

Twój mężczyzna zostanie ujarzmiony! Prosty przepis na pyszne ziemniaki! Ziemniaki smażone z mięsem-danie wcale nie jest świąteczne i dietetyczne. Ale na obfity rodzinny posiłek-to jest to. Zwykle przygotowuję takie jedzenie w weekend - jest czas na relaks i powolne traktowanie mojej rodziny smakołykami. Kulinarny przepis na ziemniaki smażone z mięsem-nie możesz tego łatwiej wymyślić.
lika7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 31 % 8 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
na początek myję i kroję mięso na małe kawałki. Osobiście radzę wziąć wieprzowinę-delikatne, miękkie i soczyste mięso świetnie nadaje się do ziemniaków. Następnie posypuję świeżymi ziołami, przyprawami i ziołami, solą i lekko pieprzem.
ziemniaki można obrać i pokroić podczas gdy mięso wchłania przyprawy. Mały sekret – przed gotowaniem zawsze myję ziemniaki pod bieżącą wodą-to zmyje nadmiar skrobi. W międzyczasie ziemniaki są myte, możesz zacząć gotować mięso. Musi być smażony na średnim ogniu w niewielkiej ilości oleju. Wystarczy 5-10 minut.
następnie dodaję ziemniaki na tę samą patelnię i podsmażam mieszaninę. Notabene. Tym razem kroję większe ziemniaki: duże pierścienie lub półpierścienie, dość grube.
jeśli ziemniaki i mięso są wystarczająco ugotowane – czas rozłożyć pozostałe składniki. Zwykle układam je w tej kolejności: pomidory pokrojone w półpierścienie, drobno posiekaną cebulę. Gęsto smaruję kwaśną śmietaną lub majonezem - co jest w lodówce. A na górze-ciągła warstwa sera i trochę zieleni.
wszystko to można przykryć i dalej smażyć na kuchence. Ale przykrywam folią i wkładam do piekarnika na kilka minut. Gdy tylko ser się rozpuści, ziemniaki smażone z mięsem są gotowe. Jedzenie okazuje się tak satysfakcjonujące, że wystarczy kilka małych kawałków, że nie chciałbym jeść do jutra, uwierz mi!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal / 100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy